Овочі-Ягоди-Сад

Класична технологія вирощування фундука придатна для України

Класична технологія вирощування фундука придатна для України

Сорти фундука групи «Тонда» найбільше підходять для переробки, мають округлу форму та високі смакові якості.

Про це в статті для журналу «Садівництво по-українськи» пише Еліо Рессіа, фахівець консалтингової компанії Corylus Est (Італія)

Ці сорти використовує класична технологія вирощування фундука, тому що вони мають високу адаптивну здатність до різних агрокліматичних умов, зокрема й українських.

«Оскільки Італія є великим гравцем з переробки горіха фундука у нас сформовано чітке розуміння які сорти, якої форми, з якими смаковими показниками підходять для переробки, – пише Рессіа. – Для цього використовується технологія вирощування, яка має забезпечити промисловість відповідною продукцією».

Ця технологія передбачає вирощування фундука відповідно до класичних інтенсивних практик, що використовують італійські садівники як в Італії, так і в інших європейських країнах, а також Чилі.

Читайте також: Італійський фахівець розповів про нюанси ґрунтів під фундук