Баклажан – перспективний для свіжого ринку, перець – ні, – виробник
Вирощувати овочі для переробки неперспективно, якщо виробник не є кінцевим реалізатором продукції.
Таку думку висловлює Марія Кисляченко, агроном компанії «Аграна Фрут Лука», у своїй статті для журналу «Садівництво по-українськи».
Садівнича компанія торік мала перший досвід з вирощування баклажанів та солодкого перцю у відкритому грунті і охоче ділиться ним з іншими.
«Завжди потрібно орієнтуватись на свіжий ринок, – пише Кисляченко. – З минулого сезону ми зробили висновок, що надалі з баклажаном зможемо виходити на фреш ринок, а от червоні перці з невідомих нам причин не так йому цікаві – ми багато їх віддали на переробку. Тому вже у найближчому майбутньому вирощування перцю може стати нерентабельним».
Незважаючи на те, що через альтернаріоз агрономи втратили доволі багато продукції, вони не зупиняються, розуміючи, що негативний досвід – це також досвід.
Читайте також: Зрозумілі стандарти убезпечують від дефектного баклажану