Овочі-Ягоди-Сад

З фруктів та овочів фермери можуть робити ферментовані соки

З фруктів та овочів фермери можуть робити ферментовані соки

Зробити часткову переробку плодів прямо у господарстві допоможуть композиції відбірних молочнокислих лактобактерій.

Про це у матеріалі журналу «Садівництво по-українськи» розповідає Людмила Білявська, докторка біологічних наук, завідувачка відділу загальної та ґрунтової мікробіології Інституту мікробіології і вірусології ім. Д. К. Заболотного НАН України.

«За допомогою лактобактерій можна виробляти ферментовані напої – фруктові соки у поєднанні з овочевими, – каже вона. – Вони мають підвищений вміст амінокислот, молочної та інших органічних кислот, вітамінів групи В, РР, С, Е, мінералів, бетаніну, пектину та ін., зменшений вміст вуглеводів. За ферментації впродовж 6 годин вони будуть готові до вживання».

Ці ферментовані соки показані після контактів з радіонуклідами та солями токсичних металів, при дисбактеріозах, хронічних гастритах, холецистопанкреатиті, колітах, гіпертонічній хворобі і вегетосудинній дистонії, дистрофії міокарда та гіповітамінозі С і В.

Читайте також: Виробник яблук почав виробляти смузі