Овочі-Ягоди-Сад

У Німеччині скорочуються площі під овочами та зростає їх урожайність

У Німеччині скорочуються площі під овочами та зростає їх урожайність

У 2023 році близько 5970 сільськогосподарських підприємств у Німеччині зібрали загалом 3,9 млн тонн овочів – на 4% більше, ніж у 2022 році, і на 2% більше, ніж у середньому за 2017– 2022 роки. При цьому площі посівів овочів скоротилася на 3% до 122,8 тис. га порівняно з 2022 роком та на 4% менше середнього показника за 2017-2022 роки.

Про це повідомляє FruchtPortal з посиланням на Федеральне статистичне відомство (Destatis).

Органічні ферми виробили 480 тис. тонн овочів на 18,4 тис. га – 15% від загальної площі посіву овочів і 12% від загального врожаю. Порівняно з 2022 роком площі органічних овочів зросли на 3%, а обсяг врожаю зріс на 11%. Порівняно із середнім показником за 2017–2022 роки органічно вирощені площі овочів зросли на 15%, а обсяг врожаю – на 25%. Значне збільшення кількості врожаю також пов’язане з тим, що розширено вирощування овочів з великою масою одиниці площі, таких як буряк, цибуля, кабачки та морква.

Найбільший урожай дала морква – 796,7 тис. тонн (+ 2% порівняно з попереднім роком). Другим овочем за врожаєм стала цибуля – 666,3 тис. тонн (+15% порівняно з 2022 роком). Білоголова капуста опинилася на третьому місці – 398,5 тис. тонн (+4%), на четвертому місці – огірки – 193,7 тис. тонн (+15%) і салат Айсберг – 121,2 тис. тонн (-13%). 

Найбільшу площу займає спаржа – 21,5 тис. га, на другому місці – цибуля – 15,1 тис. га (+0,1%), на третьому – морква на площі 13,5 тис. га. Далі йдуть білоголова капуста та гарбузи по 5,3 тис. га (-2% та +10%) та кущова квасоля 4,4 тис. га (-1%). 

Найбільшу динаміку зростання покзали гарбузи: 2023 році було зібрано близько 101,7 тис. тонн цього овоча (+47% до 2012 року) з площі 5,3 тис. га.

Читайте також: Німецькі виробники овочів і фруктів скаржаться на високі витрати