Овочі-Ягоди-Сад

Бограч у лютому ледь подешевшав

Бограч у лютому ледь подешевшав

Вартість продуктів, необхідних для приготування традиційної для Закарпаття страви бограч-гуяш на 5 осіб знизилася на 5 грн – до 839 грн.

Про це повідомляють у Карпатському центрі полінгових досліджень.

Зазначають, що у січні для приготування бограчу на 5 осіб в січні 2024 року потрібно було витратити 839 грн, то у лютому  2024 року вона знизилася 5 грн –  і загальна вартість продукції – 834 грн., тобто зміна цін відбулася на 0,5%.

Найбільшу частку вартості складає м’ясо – 23%, за ним – паприка – 20%, томати – 17%, вода (!) – 7%, картопля – 6%, паприка спеція – 6%. 

«Бограч-index» — це винахід Карпатського центру полінгових досліджень, який визначає, скільки коштує популярний закарпатський бограч-гуяш у відповідності до щомісячних змін в економіці. Щомісячний «Бограч-index» найнаочніше оцінює купівельну спроможність жителів Закарпаття завдяки двом причинам: бограч-гуяш готують у всіх регіонах краю, а сам бограч-гуяш містить достатню кількість продовольчих компонентів (борошно, м’ясо, овочі, воду, спеції), аби вважати його універсальним узагальненням продукту народного господарства.

Читайте також: Борщ за 2 тижня подешевшав на 6%