Техніка

LEXION 6700 та 6800 отримали нову систему обмолоту

LEXION 6700 та 6800 отримали нову систему обмолоту

Сьогодні в Україні так званий «рейтинг першості» німецького виробника CLAAS очолюють машини серії LEXION. Головні причини – продуктивність та економність.

Про це з посиланням на коментар керівника департаменту продукт-менеджменту ТОВ «КЛААС Україна» Віталія Бортуна повідомляє кореспондент AgroTimes з виставки Agritechnica 2023.

«Наразі ми бачимо, що в Україні дуже великою популярність користуються LEXION, зокрема, клавішні – LEXION 6700 та 6800. Це проста та ефективна у експлуатації машина. Легка у налаштуванні та надзвичайно економна. Коли ми зробили перехід на нову систему обмолоту, комбайн продемонстрував просто вражаючі результати в ефективності навіть по кукурудзі. З LEXION нової генерації ми бачимо, що ця машина дає гарний результат», – каже Бортун.

Так відбувається, тому що тепер у системі обмолоту також інтегровано додатковий барабан сепарації одразу за молотильним барабаном. Це дозволяє інтенсифікувати процес сепарації. Так, наприклад, коли збирають кукурудзу з хорошою врожайністю, то раніше на клавішних машинах був ліміт, тому що надходить велика маса зерна на клавіші і вони просто не справляються. А коли є зона активної сепарації, наприклад, роторні, або гібридні машини, то вони продуктивніше.

«Тепер так само на наших клавішних машинах тепер є ця зона активної сепарації для покращення результативності», – зазначає фахівець.

Нагадаємо, раніше також повідомлялося, що Claas святкує півстоліття самохідних кормозбиральних комбайнів Jaguar.