Волинський фермер планує заморожувати і маринувати спаржу
Олександр Сидорчук, власник чи не найбільшої в Україні 40-гектарної плантації спаржі (аспарагусу), яка розташована в в Устилузькій громаді на Волині планує заморожувати та маринувати продукцію зі спаржі.
Про це йдеться у сюжеті телеканалу «Конкурент TV».
«Ми вже думали щодо заморожування спаржі, і щодо консервації», – розповів фермер.
Він розповів, що вже консультувався щодо переробки аспарагусу з італійським колегою.
Вирощуванням спаржі Олександр Сидорчук зайнявся за прикладом свого товариша з Польщі, який має спаржеву ферму.
Спочатку висаджував польськими саджанцями.
«Пізніше, звичайно, ми почали шукати якісь кращі сорти. Зараз беремо Голландські гібриди», – розповів Олександр Сидорчук.
Зараз підприємство збільшилось у рази.
Продукцію продають в українські торговельні мережі та експортують.
Читайте також: Фермерка з Київщини прогнозує ріст споживання органічної спаржі