Якість тушки птиці оцінюють за спеціальною методологією
Методологія оцінювання дефектів тушки птиці perfect carcass tool потребує секційного столу та підготовленого персоналу, який аналізуватиме ураження.
Про це пише журнал «Наше птахівництво».
Тушку надрізають. Перший надріз – це перевірка точкових крововиливів. Як правило, точкові крововиливи на стегні трапляються у двох випадках: неправильно налаштоване обладнання для оглушення птиці чи наявність мікотоксинів у кормі.
Другий надріз роблять для перевірки якості грудки.
Останній надріз роблять для перевірки кісток і суглобів тушки. Таким чином перевіряють якість раціону птиці та роботу її кишківника, бо всі ці порушення позначаються на кістяку.
Як повідомлялося, чим більше птиця махає крилами під час вилову, тим більше травмується.