Теплиця стане ще більш вигідним вкладенням
Вирощувати огірки, помідори та салати у зимовий період часу в теплицях стає набагато вигідніше, вважають експерти. Так було і раніше, але в останні десятиліття збільшується споживання овочів у холодний період року.
Зараз руйнується споживацький стереотип, що огірок та томат взимку не смачний і не схожий на справжній овоч, тож їсти його не треба. Змінюються смаки, стиль споживання, тому актуальність закритого ґрунту зростає. Багато плівкових теплиць залишилося на окупованих територіях півдня, і сьогодні замістити цю втрату намагаються тепличники підконтрольних територій.
Тепличний бізнес може гарантувати досить стабільні прибутки навіть новачкам, якщо правильно підійти до запуску овочевого тепличного проєкту, вибору культур та гібридів для неї. Наприклад, солодкий перець – досить складна культура для виробництва, але взимку дешевше 150 грн/кг не коштує.
Як закласти теплицю, щоб вона приносила гроші багато років, у деталях розкажуть спікери Міжнародного практичного форуму «Інтенсивне овочівництво: відкритий та закритий грунт», який відбудеться 22 листопада у Львові та який організовують журнал «Садівництво по-українськи» та сайт AgroTimes.
Авторитетні овочівники та експерти розкажуть, як вирощувати томати, огірки, баклажани, перець, салати та інші овочі у високотехнологічних теплицях круглий рік. Розкриють секрети гнучкої системи виробництва, порівняють ефективність виробництва у зактирому та відкритому ґрунті, поділяться досвідом створення овочевої розсади у теплицях та сумісного вирощування під плівкою фруктів та овочів.
Ознайомитися з програмою форуму та зареєструватися для участі можна на сайті форуму «Інтенсивне овочівництво: відкритий і закритий грунт».