Площі грушевих садів у Польщі за три роки зросли на 11%
Все більше польських виробників яблук диверсифікують виробництво і обирають груші як альтернативну культуру.
Про це повідомляє FreshPlaza.
«За наявними у нас даними, зараз польська груша вирощується на 7500 га землі. За останні три роки ця площа зросла на 11%. Коли ми занурюємося далі в минуле, площі під грушами були насправді набагато більшими близько десяти років тому, приблизно на 40 відсотків більше, ніж зараз. Груші дуже вимогливі до виробництва, і виробники не дуже хотіли продовжувати їх виробництво. Зараз ситуація змінилася. Виробництво яблук перебуває в незадовільному стані, тому виробники почали диверсифікувати виробництво, вибираючи для цього груші. У нашій групі виробників ми помітили 30% зростання площі, призначеної для вирощування груші, за останні два роки», – розповіла Емілія Левандовська, представниця найбільшого польського експортера фруктів Fruit-Group.
Не всі можуть просто перейти на вирощування груші, наголосила Левандовська. Виклики, пов’язані з цим продуктом, абсолютно відрізняються від виробництва яблук. Грушам потрібен хороший ґрунт, а також важливе розташування саду. Із захворювань найбільшу проблему становить бактерія Pseudomonas Syringae. Для неї сприятливі низькі температури і висока вологість.
Читайте також: Груша ростиме на засолених ґрунтах, – дослідник