Як «Чернігівеліткартопля» досягає високих показників якості зерна
У господарстві «Чернігівеліткартопля», що вирощує великий набір сільгоспкультур (соняшник, кукурудзу, ріпак, просо, гречку, овес, пшеницю, картоплю, олійну редьку) багато уваги приділяють якості продукції й завдяки цьому трохи виграють у ціні.
Про це розповів директор ПрАТ НВО «Чернігівеліткартопля» Ігор Шкурко в інтерв’ю в журналі The Ukrainian Farmer.
«Навіть якщо врожайність просідає, якісне зерно коштує дорожче. Маємо власну лінію з обробки зерна PETKUS. На ній ми вже пересортували весь ріпак і затарили його в біг-беги, отримавши експортну якість», – зазначив аграрій.
Так само працюють із пшеницею та просом. За словами Ігоря Шкурка, просом, яке вирощує господарство, нещодавно зацікавилася закордонна компанія, що виготовляє корми для декоративних птахів. А гречку збувають для переробки на крупу.
Раніше повідомлялося, як формують ефективну систему захисту рослин у господарстві «Чернігівеліткартопля».