Переселенець налагодив виробництво гострих перців та соусів
Підприємець Максим Пузанов через постійні обстріли евакуювався за 64 км з села Таврійське в село Бабурка в межах Запорізької області. З нуля довелося налагоджувати вирощування перців, виробництво соусів та консервів з них.
Про це повідомляє Суспільне.
Підприємець орендував земельні ділянки в селі Бабурка та посадив гіркі перці, духмяні трави, часник. Однак після підриву Каховської ГЕС зникла технічна вода для поливу.
«І досі її немає. Тому ми разом з нашими дачниками, фермерами вирішили пробурити таку спільну свердловину, завдяки якій в усіх усе виросло і наші перчики теж», – розповів він.
Нині Максим вирощує понад два десятки сортів гіркого перцю. Допомагають Максиму розвивати виробництво батьки, які виїхали з тимчасово окупованого села Самійлівка Пологівського району.
За грантові кошти USAID підприємець кошти придбав обладнання та облаштовує орендований цех.
Читайте також: Випустили в’ялені томати з органічної сировини