Садівники збільшили товарність завдяки моніторингу
Компанії «Аграна Фрут Лука» вдалося дійти до 90% товарності завдяки належному догляду та зміні стратегії збирання плодів.
Про це в матеріалі в журналі «Садівництво по-українськи» пише Марія Кисляченко, агроном компанії «Аграна Фрут Лука».
«Не пустити паршу допомогла метеостанція та модель розвитку парші. Шкідників не пустили завдяки інтенсивному, постійному моніторингу. Таким чином ми вийшли з превентивної системи захисту, яка є значно дорожчою. Вкладення зараз менші, а якість краща», – зазначила спеціалістка.
Вона також додала, що компанія змінила стратегію й щодо удобрення ґрунту.
«Зміна стратегії полягала в тому, що ми відійшли від удобрення, яке базується на виносі урожаю, а орієнтувалися на забезпечення правильного балансу в ґрунті. У результаті ми відмовилися від звичного внесення фосфорних та калійних добрив весною, тому що їх рівень зашкалював. Таким чином, ми мали на Галі 67 т/га з товарністю 97%», – навела дані Марія Кисляченко.
Читайте також: Спеціалістка розповіла, як якість яблук впливає на собівартість