Вирощування овочів у Німеччині скорочується
У 2022 році в Німеччині овочі вирощувалися приблизно на 126 тис. га, що на 4% менше, ніж у попередньому році.
Про це йдеться у звіті National Dialogue on Food Systems.
Найбільші площі займають:
- Спаржа – 25 тис. га
- Цибуля – 15 тис. га
- Салат – 14,6 тис. га
- Морква – 13,6 тис. га
- Капуста – 5,4 тис. га
- Гарбуз – 4,8 тис. га.
Загалом у 2022 році під органічним вирощуванням було менше 1/7 площі посівів овочів.
Нагадаємо, Федеральне міністерство продовольства та сільського господарства Німеччини (BMEL) розпочало проект у рамках Програми двостороннього співробітництва (BKP) з підтримки інвестиційних проєктів у плодоовочевому секторі Вінницької області.
Загальний обсяг фінансової підтримки на старті проєкту становить до 1 млн 025 тис. євро.
Зокрема проєкт передбачає підвищення кваліфікації спеціалістів, створення дорадництва, та прямі інвестиції у додаткові холодильні сховища для фруктів та заснування нових господарств.