Овочі-Ягоди-Сад

Ціну першої суниці прикарпатський фермер визначає за «формулою»

Ціну першої суниці прикарпатський фермер визначає за «формулою»

Господарство, яке майже першою починає ринковий сезон у своєму регіоні, бо вирощує у тунельній теплиці полуницю нейтрального дня, важливо, як розрахувати початкову продажну ціну для роздрібної торгівлі.

За якою «формулою» це робить «Беррі Прикарпаття» у Івано-Франківській області, її власник Богдан Лутчин розповів журналу «Садівництво по-українськи».

«Зрозуміло, що ми дивимось спочатку по конкурентах. До того ж, у нас є золота середина: ми ведемо облік, скільки у минулому сезоні полуниці зібрали та яка в який день була ціна тогоріч, виводимо середнє арифметичне, – розповідає Лутчин. – Наприклад, у ковід активізувалася інтернет-торгівля, і ми робили адресну розвозку. Таким чином ми продали 50-60% ягоди».

Раніше ми повідомляли, що «Беррі Прикарпаття» минулого року господарство стартувало з відпускної ціни на ремонтантну полуницю з 130 грн/кг, а закінчили 300 грн/кг на ринку «Шувар» у жовтні. Середня ціна ягоди за сезон склала $2,5.

Читайте також: На Прикарпатті навчилися збільшувати ціну дрібної суниці у 10 разів