На форумі Poultry Farming розкриють, що знижує продуктивність курей-несучок
Війна в Україні призвела до втрат близько 20% промислового потенціалу виробництва яєць. На птахопідприємства, що залишаються на плаву, лягає додаткове навантаження, тому особливої уваги потребує здоров’я курей-несучок, їхній раціон, що в комплексі забезпечували б високу продуктивність і якість яйця.
Так, цикл несучості можна подовжити регулюванням у комбікормах рівня сирого протеїну й амінокислот. Кальцієва дієта у курей-несучок покращує якість і колір яєчної шкаралупи. Вирішальне значення для несучок має й створення міцного скелета та мозкової кістки на ранньому етапі життя курчати.
На Міжнародному практичному форумі «Poultry Farming. Бройлер/Несучка» про причини погіршення якості яйця і втрати продуктивності курей-несучок розповість Олег Федоров, головний технолог ПрАТ «Птахофабрика Тернопільська».
Захід відбудеться 1-2 червня у Львові, організатором його виступає журнал «Наше птахівництво».
Також у центрі уваги форуму будуть зміни законодавства щодо ветеринарної медицини, гігієни та безпечності кормів. Ітиметься і про новий імпульс у розвитку господарств, які запроваджують власне виробництво комбікорму, переробляють відходи птахоферми.
Технологам будуть цікаві доповіді фахівців щодо інноваційних методів утримання і вирощування птиці, причин поганого набирання нею ваги, особливостей годівлі влітку, покращенні якості тушки.
Фахівцям-ветеринарам представлять доповіді про європейський досвід боротьби з сальмонелою, схеми вакцинації птиці, нове у застосуванні хімічних кокцидіостатиків, ознаки прихованих інфекцій у птиці та інші.
Подробиці щодо програми та спікерів Poultry Farming можна уточнити тут.