Чистота на плантації зменшує загрозу дрозофіли Сузукі
Чистота на ягідній плантації – найкращий шлях запобігти розповсюдженню дрозофіли Сузукі.
Про це в статті журналу «Садівництво по-українськи» розповідає Моніка Беняш, експертка Сільськогосподарського університету в Кракові (Польща).
«Необхідно прибирати залишки плодів з рослин, щоб обмежити місця розмноження і харчування, – наголошує Беняш. – Крім цього, слід прибирати і знищувати уражені плоди, які впали на землю».
На даний момент дослідники тестують ефективність різних санітарних методів, таких як подрібнення, соляризація, компостування, пакування у мішки та закопування плодів та ягід.
Дрозофіла Сузукі – відносно нова проблема, яка з’явилася у Східній Європі поки що у невеликих обсягах, проте вже стає серйозною загрозою у Західній Європі.
«Я бачила в Італії, як на живоплоті з чорними плодами ягоди аж рухалися від кількості личинок, – розповідає Беняш. – У теплих регіонах Європи дрозофіла Сузукі стає дуже серйозною проблемою».
Читайте також: Спеціаліст розповів про шкідників та хвороби, до яких слід готуватися садівникам