Елеватор

Чому генератори на деревині є найбільш ефективними

Чому генератори на деревині є найбільш ефективними

Теплогенератори на деревному паливі – найдоступніше для безперебійного постачання по всій Україні вид палива.

Про це йдеться у статті The Ukrainian Farmer.

Сучасні технології та матеріали цього типу теплогенераторів дозволяють досягти разючої економії, забезпечуючи безперебійну роботу за великих навантажень у будь-яких погодних умовах.

Варто звернути увагу, що існує багато різних типів і виробників цього обладнання, і не все воно однаково добре. Дуже різне виконання та комплектація — від примітивної дров’яної груби до високотехнологічних автоматизованих комплексів із віддаленим керуванням. Якісне обладнання коштує недешево, але воно окупається в перший сезон.

Фахівці «НОВОГО ЕЛЕВАТОРА» рекомендують саме цей тип теплогенераторів.

Плюси

• Швидка окупність. Незважаючи на пристойні інвестиції, продуктивність і рентабельність дозволяють окупити таке обладнання за один сезон (і навіть неодноразово).

• Такі теплогенератори економічні, не витрачають багато палива, яке поступово горить, дозволяючи максимально використовувати все тепло.

• Дерево та пелети горять дуже сильно й рівномірно, що дозволяє стабільно підтримувати високу температуру сушильного агента.

• Невибагливість до сировини. Можна застосовувати навіть вологе паливо до 35% вологи, з тим ККД буде стабільним.

• Повна автоматизація. У сучасних теплогенераторах стабільну роботу забезпечують спеціальні датчики та системи безпеки. Це унеможливлює надзвичайні ситуації в роботі обладнання, автоматично зупиняючи роботу. Автоматичний режим дозволяє задати потрібну температуру на виході, і система дотримуватиметься встановлених параметрів

• Сучасні теплогенератори за використання якісної сировини не вимагають великих витрат і сил на обслуговування. Це гарантує тривалу безперебійну роботу устаткування в інтенсивному потоковому режимі.

Мінуси

• Дорого. Тому що не «безкоштовно, як солома», і непросто у конструктивному виконанні, як газовий пальник.

• Інерційність: зміна та підтримання заданої температури повітря відбувається з певним затриманням.

• Для цього типу теплогенераторів теплообмінник є обов’язковим! Це допоможе забезпечити якість зерна після сушіння (від продуктів горіння), пожежну безпеку та безперебійну роботу.

• Періодичні обслуговування та очищення. Системи на альтернативному паливі вимагають періодичного очищення й технічного обслуговування. Частота залежить від конструкції топки та виду палива, що використовується.

• Підходять не до всіх типів зерносушарок. У деяких типах сушарок це призводить до зниження продуктивності, підвищення неоднорідності кінцевої вологості зерна або викидів великої кількості пилу. Наприклад, приєднання такого теплогенератора до модульної «американської» сушарки поперечного потоку раніше було дуже проблематичним. Проте фахівці «НОВОГО ЕЛЕВАТОРА» провели низку успішних випробувань й анонсували приймання заявок на переобладнання таких типів сушарок.

«Одинадцять років ми надаємо послуги сушіння зерна та розробляємо зерносушильне обладнання. Наші підприємства висушили мільйон тонн зерна, ми ретельно вивчили й протестували всі сучасні технології сушіння. Наш вибір однозначний — це шахтне сушіння з теплогенератором на трісці. Такий комплекс обладнання дозволяє досягти максимальної рентабельності й стабільної роботи в українських природно-кліматичних умовах. Попит на послугу сушіння зерна великий і ще зростає. Ми охоче ділимося своїм досвідом, допомагаючи підприємцям успішно входити у цей бізнес», – зауважив інвестор, власник ТОВ «НОВИЙ ЕЛЕВАТОР» Олексій Голуб.

Нагадаємо, ми розповідали про вибір обладнання власного зерносушильного комплексу. Також ми писали, як розрахувати потужність зерносушарки.