Європейці починають вирощувати цибулю в Сенегалі
Виробництво цибулі стає міцною галуззю в Сенегалі, каже пан Джорджіо Гуіді, менеджер виробника Guidi Senegal, який вирощує кілька сортів цибулі та інших культур для різних країн.
Про це повідомляє FreshPlaza.
Італійський виробник із Сенегалу пояснює: «Ми вирощуємо солодку цибулю для іспанського ринку, на яку ми маємо дуже хороший попит і справедливу ціну. Ми також виробляємо червону цибулю, призначену для голландського ринку. Експорт здійснюється в березні та квітні, а решту нашої продукції ми зберігаємо для подальшого продажу на місцевому ринку. Існує велике споживання цибулі на внутрішньому ринку в Сенегалі та по всій Західній Африці».
За словами пана Гуіді, він обрав Сенегал для вирощування цибулі через його ґрунти, наявність ферм, а також за жаркий і сухий клімат, який надає продукції якості та лежкості.
Виробник також вирощує стручкову квасолю, кавуни та дині.
Серед проблем виробник називає зростання витрат на 28-30% після пандемії, політику
ЄС, яка прагне підтримувати низькі ціни для споживача.
Читайте також: Експерти прогнозують подорожчання овочів борщового набору