Захоплення різноманіттям сортів винограду унеможливлює експорт
Радянська мода на «колекції» різних сортів столового винограду, яка перейшла і в сучасний український тренд є причиною того, що виробники не мають можливості експортувати цей вид фруктів.
Таку думку в коментарі журналу «Садівництво по-українськи» висловив Володимир Гуржій, керівник компанії USPA Fruit
«Практично ні в кого немає великих насаджень одного сорту винограду, який би підходив під експортну модель», – пояснив експерт наслідки такого захоплення українських виноградарів.
Столовий виноград в індустріальних об’ємах вирощується в південних регіонах, і російська окупація значно вплинула на обсяги його виробництва. Експорту на звичні ринки, такі як білорусь, – зараз немає. Інший експорт – на ринки, які є притаманними для яблук, – не є можливим, адже дуже важко сформувати партію продукту однорідної експортної якості, підкреслює Гуржій.
Читайте також: Середньопізні сорти винограду не набирають цукру через клімат