Овочі-Ягоди-Сад

Середньопізні сорти винограду не набирають цукру через клімат

Середньопізні сорти винограду не набирають цукру через клімат

Фермерам, які планують закладати нові насадження столового винограду, краще орієнтуватися на ранні та ультраранні сорти.

Таку пораду дає в матеріалі в журналі «Садівництво по-українськи» Андрій Гайдай, власник розсадницького підприємства ТОВ «Виноград-Одеса».

«Чим північніше зона зростання, тим потрібні більш ранній термін дозрівання, – попереджає пан Гайдай, – тому що на даний момент всі вегетативні процеси у нас зрушилися на два тижні. Це означає, що середньопізні сорти, наприклад, Надія АЗОС на Черкащині не отримають достатньої кількості цукру».

Як ми повідомляли, наразі в Україні з’явилося багато нових технічних сортів винограду. Наприклад, червоні німецькі Каберне Кортіс, Регент, українські Левадійський Чорний, Красень. 

З білих добрий термін дозрівання у Шардоне, і кияни його успішно вирощують, розповідає пан Гайдай. Також нормально себе показують німецькі білі сорти Соляріс, Йоханнітер.

Читайте також: 10-15 сортів винограду показують себе добре в Україні