Патоку в брикетах корови поїдають в обмеженій кількості
На думку експертів, застосування патоки в брикетах для ВРХ має низку переваг проти рідкої зернової патоки.
Про це пише журнал The Ukrainian Farmer.
У разі використання рідкої патоки є велика ймовірність виникнення дисбалансу в організмі корів, збільшується небезпека ацидозів. За згодовування брикетованої патоки ризик – практично нульовий, бо тварини поїдають її в обмеженій кількості.
Крім того, до складу брикетів входить глютен – білкова частина, яка регулює вуглеводно-протеїновий баланс. Також брикети простіші в транспортуванні та зберіганні.
Брикети розкладають по годівницях, і корови самі поїдають вітамінно-мінеральну кормову добавку в потрібному організму обсязі. Паточні брикети-лизунці не лише підвищують продуктивність, а й поліпшують обмін речовин і зміцнюють імунітет тварин.
Патока в брикетах на 57% складається з кукурудзяної патоки, на 29% – це кукурудзяний глютен, близько 8% – зародки кукурудзи, а також вітамінно-мінеральні премікси та сіль.