Овочі-Ягоди-Сад

Японські фермери все частіше вирощують овочі

Японські фермери все частіше вирощують овочі

Виробники рису в Японії все частіше переходять на вирощення пшениці та овочів

Японські фермери все частіше  припиняють вирощувати рис, попит на який скорочується, і замість цього починають вирощувати пшеницю, овочі та інші культури, заохочувані державними субсидіями.

Про це повідомляють у Мінагрополітики України.

За оцінками японського міністерства сільського господарства, у 2022 році принаймні 3 тис. га рисових полів по всій країні було перетворено на посівні поля.

«Ідея просування продукції, яка відповідає попиту, поширюється», — сказав представник міністерства.

У п’ятницю японське міністерство сільського господарства повідомило, що в 2022 році площі посіву основного рису скоротилися на 52 тис. га, або на 4 %, у порівнянні з попереднім роком.

Читайте також: Український учений виростив гігантську редьку дайкон