Іспанці збільшать зимове виробництво томатів, огірків і перців
Теплиці південно-східної Іспанії, розташовані в провінціях Альмерія та Гранада, готуються постачати європейців у холодні місяці, коли виробництво на півночі Європи стає надто дорогим через ціни на паливо, зазначає HortiDaily.
«Нашим європейським сусідам потрібне викопне паливо, щоб імітувати умови, подібні до умов нашої місцевості, щоб вирощувати свої рослини. В результаті підвищення цін багатьом фермерам у Центральній і Північній Європі доведеться завершити виробництво до того, як погода погіршиться», – заявили у консорціумі виробників Cute Solar.
Тим часом сприятливий клімат Альмерії та узбережжя Гранади, які мають 3300 годин сонячного світла на рік, дає змогу вирощувати культури без використання зовнішніх джерел енергії.
За даними консорціуму Cute Solar, очікується збільшення площ під вирощування помідорів, огірків і перцю на 14%, 5% і 2% відповідно. З іншого боку, площа, відведена під кабачки, зменшиться на 15%, а під баклажани – на 10%.
Тим не менш, сектор очікує виробити приблизно 4,5 мільйона тонн продукції, аналогічний обсягу, досягнутому в попередні маркетингові роки, і достатнього для забезпечення 50% внутрішнього ринку та 60% європейських ринків протягом зимових місяців.
Читайте також: Європейське виробництво томатів знизиться на 9%