Запорізькі підприємиці почали виробляти сухпайки
запорізькі підприємиці Ганна Дондик та Наталія Єфименко 3 роки виготовляли пастилу та фріпси з фруктів, з овочів – хлібці та чипси під торговою маркою Arty.ua. Але під час повномасштабної війни змінили профіль і почали виробництво сухий супів та борщів.
Про це повідомляють у Проєкті USAID «Економічна підтримка Східної України».
« Ми побачили, що військових на передовій немає можливості готувати, але потрібна була гаряча їжа, яку можна швидко зробити у польових умовах. Так вирішили готувати сухі супи та борщ», – сказала співзасновниця Arty.ua Ганна Дондик.
Обладнання для цього підходило – раніше на ньому сушили фрукти, зараз – овочі. Щодня у своєму цеху вони експериментували з новими смаками. Так за певний час створили власні рецепти дев’яти супів – є з рисом, грибами, сочевицею, шпинатом, гречаний, із м’ясом – та борщу. Їх не треба варити – просто залити гарячою водою, але є і такі, які треба готувати 15 хвилин.
«Відварені овочі ми змішуємо та висушуємо (сублімуємо), потім подрібнюємо їх, так виходить овочевий порошок, який треба лише залити окропом. Тобто під потреби часу ТМ “Arty.ua” створено нову лінійку продуктів. З нашого асортименту, ми створили повноцінний сухий пайок для ЗСУ «Переможний». У ньому є суп, сухарики, хлібці (зернові флакси), пастила та чай або кава, він користується попитом, маємо замовлення на такі пайки. Якщо є бажання долучитися до справи, можна зробити “підвішений” сухпайок – коли будь-яка людина платить гроші за нього і не забирає, а ми відправляємо цей пайок на передову, кому вона скаже або попросять волонтери», – розповіла підприємиця.
Читайте також: Фабрика оздоровчих продуктів почала випускати сухий борщ