В Україні планують виробляти мармурову свинину
ПП «Сігма» хоче виробляти мармурову свинину з жировими вкрапленнями. Це смачне м’ясо найвищої якості і має вищу ціну.
Про це в інтерв’ю журналу The Ukrainian Farmer розповів співвласник підприємства Мгер Куюмчян.
Для цього «Сігма» планує співпрацю з канадською генетичною компанією Genesus, свині якої відомі якістю м’яса.
«У наших планах – запустити окрему лінійку виробництва товарних гібридних свиней, використовуючи їхніх кнурів», – зазначив Мгер Куюмчян.
Сьогодні в Україні, на жаль, немає культури споживання мармурової свинини, додав він. І власне таке м’ясо не представлене на вітчизняному ринку – лише яловичина.
«У приватних садибах вирощують угорську мангалицю, але системного попиту на таке м’ясо немає, – зауважив Мгер Куюмчян. – Натомість у Канаді, Америці, Японії та інших країнах цей сегмент свинарства дуже розвинений, а мармурове м’ясо в магазинах на 16-18% дорожче, ніж звичайне. Гадаю, за рік-два «Сігма» сформує відповідну пропозицію».
Хоч це справа нова для підприємства, але ризиків тут немає, вважає він, адже якість і забійні кондиції туші не відрізняються від параметрів звичайної свинини, а м’ясо гарантовано буде смачнішим.
«Витрати на відгодівлю таких свиней ідентичні до звичайних, хіба що виникнуть додаткові технологічні нюанси – трохи більше роботи буде для персоналу, для ведення окремої селекційної роботи», – додав Мгер Куюмчян.
Як повідомлялося, «Сігма» оновила поголів’я свиней і відмовилася від антибіотиків у виробництві.