Спочатку експортують червоні яблука, потім – жовті і в кінці – зелені
Сезон експорту яблук починають з плодів червоних сортів, затим продають жовті, потім – зелені. Причому крупні яблука постачають на захід, середні – на Близький Схід, в Азію йдуть найдрібніші.
Про це в інтерв’ю журналу «Садівництво по-українськи» розповів Ігор Тимофеєв, директор компанії «Агрокомплекс «Вінниччина», яка має 75 га інтенсивного саду й експортує яблука по всьому світу.
«Весь світ ділить яблуко на три кольори: червоне, жовте і зелене. І переваги розподіляються більше за сезоном. На початку більше замовляють червоне, потім жовте і нарешті зелене. У січні зазвичай закінчується реалізація Гали, і всі плавно переходять на Ред Делішес, Голден, Гренні, а потім і Фуджі», – сказав Ігор Тимофеєв.
Він також додав, що на західних ринках люблять більші плоди, Близький Схід бере яблука середнього розміру, Азія — дрібніші.
Читайте також: «Сади Дніпра» під час війни експортували яблука до Швеції