Українська лабораторія вирощує німецькі підщепи кісточкових
Навесні-влітку 2022 року в продаж надійдуть перші зелені, а пізніше і здерев’янілі молоді підщепи абрикоси та сливи, вирощені в лабораторії «Долина Агро» (Івано-Франківська область) спільно з компанією Lodder Unterlagen GmbH.
Про це йдеться в матеріалі журналу «Садівництво по-українськи».
Lodder почала працювати з українською лабораторією in vitro рік тому, у них давні професійні стосунки, розповів Штеффен Лоддер, глава компанії Lodder Unterlagen.
«У «Долина Агро» великий досвід роботи з лохиною і кісточковими, – сказав він. – Сьогодні співпраця у виробництві меристемно розмножених підщеп стала спільною метою українських вчених і німецьких виробників. У довгостроковій перспективі це перетвориться на цікаве джерело підщеп для українського виробника в області черешні та сливи на основі сучасних підщеп кісточкових культур. Для виробника спрощується транспортування, виробництво відбувається всередині країни, відпадають митні питання».
Читайте також: Назвали перспективи експорту абрикосів, персиків, сливи та вишні