У соєвій макусі часто завищені рівні інгібіторів трипсину
Під час дослідження корму для птиці мало хто звертає увагу на інгібітори трипсину. Та від нього залежить рівень засвоєння білка організмом птиці й конверсія корму.
На цьому наголосив Сергій Гудима, консультант департаменту птахівництва компанії «Коудайс Україна», пише журнал «Наше птахівництво»
«Ми маємо сучасний прилад, завдяки якому можемо досліджувати білкову групу (соєву макуху) на наявність інгібіторів трипсину, – зазначив він. – Зробили певне порівняння, ґрунтуючись на показниках багатьох виробників в Україні, і виявили, що у 60-65% використовуваної у господарствах соєвої макухи (серед тих, що ми досліджували) завищені рівні інгібіторів трипсину».
Як повідомлялося, концентрат сирої клітковини покращує конверсію корму в птиці.