Названі найлежкіші гібриди броколі та брюссельської капусти
Група вчених з Харківського національного технічного університету сільського господарства дослідила лежкість гібридів броколі та брюссельської капусти й рекомендувала до вирощування і подальшого тривалого зберігання гібриди капусти броколі Агассі F1 та Айронмен F1, капусти брюссельської – Брілліант F1.
Про це повідомляє журнал «Плантатор».
Група на чолі з докторкою наук Людмилою Пузік досліджувала абсолютну втрату маси сухих речовин головок капусти, сухих розчинних речовин, аскорбінової кислоти, природні втрати ваги, тривалість зберігання, вихід стандартної продукції.
Для отримання комплексної оцінки збереженості продукції залежно від особливостей гібрида було обрано спосіб зберігання головок капусти броколі у перфорованій стретч-плівці та фасування головок капусти брюссельської по 1 кг у пакети з поліетиленової плівки завтовшки 40 мкм.
«Оцінку збереженості головок на доброму рівні серед гібридів капусти броколі отримав Агассі F1, але за умови зберігання впродовж 30 діб, – йдеться у повідомленні. – За більш тривалого зберігання (40 діб) гібриди Бомонт F1 та Айронмен F1 отримали оцінки «задовільно» та «погано». Серед гібридів капусти брюссельської через 70 діб зберігання Брілліант F1 отримав оцінку «рівень добрий». Отже, для вирощування з метою подальшого тривалого зберігання рекомендуємо гібриди капусти броколі Агассі F1 та Айронмен F1, капусти брюссельської – Брілліант F1».
Читайте також: Висока ціна броколі обґрунтовується значними витратами і ризиками