Овочі-Ягоди-Сад

Новий фунгіцид знизить кількість обробок саду

Новий фунгіцид знизить кількість обробок саду

Новий фунгіцид комбінованої системної дії Луна Кер від компанії «Байєр» за ефективністю не поступається найпотужнішим контактним препаратам, проте кількість обробок можна скоротити й, відповідно, подовжити інтервали між ними.

Про це повідомляє AgroTimes.

«В системі нашого захисту ми використовуємо такі препарати як Луна Сенсейшн, Луна Експіренс та Флінт Стар, – розповів Юрій Овчар, агроном ТОВ «Аграна Фрут Лука», що в селі село Лука-Мелешківська на Вінничині. – У наступному році в компанії виходить такий препарат як Луна Кер. За заявкою виробників, цей препарат дуже сильний, може допомогти знизити кількість обробок за рахунок своєї ефективності».

За словами Андрія Багрія, директора ТОВ «Обрій», що в селі Строїнці Вінницької області, основними хворобами саду господарства є парша, борошниста роса та ряд інших хвороб, у тому числі й хвороби зберігання. Минулого сезону тут використовували Луна Сенсейшн як препарат для останньої обробки саду з перспективою отримання яблук на зберігання.

«Луна Кер дозволить у боротьбі з тією самою паршею зменшити кількість обробок садів, – зауважив директор «Обрію». – Скажімо, замість 9-ти треба буде 6, або замість 12 -ти – 8. Виробник позиціонує цей препарат як такий, що може багато діб захищати. Це досить серйозно змінить систему захисту».

Луна Кер – це ще один препарат із інноваційної родини Луна, розроблений для захисту плодових культур. Відзначається широким спектром дії на патогени зерняткових культур. Разом з іншими препаратами компанії «Байєр» формує цілісну систему захисту зерняткових.

Одна з діючих речовин – Флуопірам – блокує мітохондріальне дихання в клітинах патогену (комплекс ІІ), друга діюча речовина – фосетил алюмінію – має пряму бактофунгіцидну дію і стимулює імунітет рослини проти патогенів. Луна Кер забезпечує повноцінний протибактеріальний захист у період після цвітіння, водночас надійно контролюючи борошнисту росу й паршу, в тому числі мозаїчної форми. В контролі останньої Луна Кер за ефективністю не поступається найпотужнішим контактним препаратам, проте за подвійного скорочення кількості обробок і, відповідно, подовження інтервалів між ними.