Смак крафтового соку підбирають сортами яблук
Смак із соку прямого віджиму змінюється залежно від сортів яблук. Щоб їх збалансувати, змішують соки яблук солодких та кислих сортів.
Про це в інтерв’ю журналу «Садівництво по-українськи» розповідає Василь Майданський, керівник господарства «Пріма», що в селі Недобоївці Чернівецької області виготовляє соки під маркою «Пан Сік».
«Є більш солодкі і більш кислі сорти яблук, але, як показує практика, люди сприймають їх з однаковим задоволенням – чи він солодше, чи кисліше, – відзначає Майданський. – Ми міксуємо різні сорти яблук між собою, щоб все було збалансоване, наприклад, солодкий Голден з кислим Гренні Сміт та Фуджі із Симиренка».
Також виробники перейшли з турецьких до єгипетських апельсинів, бо останні мають більш насичений смак.
Читайте також: Чернівецькі соки конкурують з польськими