Овочі-Ягоди-Сад

Заморожені ягоди закуповують значно дорожче

Дніпровське ТОВ «Джем ЛТД» закуповує заморожені ягоди на 8-10 дорожче і закликає охолоджувати ягоди якомога ближче до поля.

Про це повідомляє журнал «Плантатор».  

«На заводі цінують усіх, але найбільше – тих, хто везе вже охолоджені, а краще – заморожені ягоди. Зазвичай виробники, що мають змогу впродовж 1–2 годин закласти свою малину в холодильник, не поспішають і не витрачаються на доставку невеликих партій, а накопичують у себе до 3 тонн, а потім уже транспортують їх до заводу. За кілограм замороженої сировини у «Джем ЛТД» платять на 8–10 гривень більше», – йдеться у публікації.

«Джем ЛТД» закликає виробників купувати або орендувати навіть найпростіші холодильники й розташовувати їх якомога ближче до ягідника.

«Користь взаємовигідна: ми маємо кращу якість сировини, виробник ягід – вищу ціну, – зауважує співвласник ТОВ «Джем ЛТД» Дмитро Мальцев. – Завжди закликаю ягідників, які вирощують малину для переробки, поставити недалеко від поля власний компресор. Це оптимальний варіант зберегти якість ягід. Якщо немає можливості придбати новий, то можна скористатися вживаним або купити морський контейнер на 33 палети (12 м завдовжки та 2,5 м заввишки). Такі вкладення, як правило, відбиваються за рік. Якщо фермер дуже обмежений у фінансах, то компресор або контейнер можна взяти в оренду».

Читайте також:  Низькі ціни на малину не повторяться, – переробник