На кормозбиральних комбайнах BIG X процес подрібнення автоматизований
Довжина різання кукурудзи залежить від ступеня стиглості. Наприклад, зеленішу масу можна менше подрібнювати, а підсушену коричневу, навпаки, шинкують на папір. Таким чином досягається висока якість трамбування й подальшого зберігання.
Про це розповідає журнал The Ukrainian Farmer.
Для автоматизації процесу подрібнення на кукурудзяній жатці кормозбирального комбайну KRONE BIG X встановлено датчик AutoScan, що визначає колір рослинної маси кукурудзи й подає відповідний сигнал на комп’ютер. Той, відповідно, зменшує або збільшує довжину різання у межах установленого діапазону.
Також машини BiG X оснащують живлючими вальцями та подрібнювальними барабанами з різною кількістю ножів і зміною швидкістю обертання. Це дозволяє оптимально налаштовувати довжину різання. Основою для високої пропускної здатності є пружне днище барабана і відстань задньої стінки викидувача, які забезпечують постійний потік маси.
На комбайні встановлено три пари пiдпресовуючих вальців (тоді як в машинах інших виробників – дві). Так, рослинна маса краще підпресовується, і подрібнення відбувається легше й точніше. Гідравлічний привід живильних органів дає змогу змінювати довжину подрібнення вручну або автоматично. Потраплянню металевих предметів запобігають магнітні датчики.
Подрібнювальні барабани OptiMaize пропонуються у версіях на 20, 28, 36, 40 і 48 ножів. Барабани розділено на дві окремих частини, ножі встановлено під кутом 11° до протирізальної пластини.
Нагадаємо, для прес-підбирачів Big Pack доступна інноваційна система внесення консерванту.