Держпродспоживслужба виступає за підвищення якості хліба
Держпродспоживслужба ініціює зміни щодо підвищення якості українського хліба.
Про це повідомляє пресслужба Держпродспоживслужби України.
«Перед нами стоїть дуже амбітне завдання: відновлення якості, смаку, користі та доступності українського хліба. І найголовніше – відновлення інтересу українського споживача до цього українського продукту-бренду», – зазначила голова Держпродспоживслужби Владислава Магалецька.
За словами Владислави Магалецької, є необхідність запровадити державну програму по відродженню якості хліба. У цьому зацікавлені і споживачі, і держава.
«Хліб – це продукт, який вживає майже кожний. І від його якості залежить здоров’я українців», – підкреслила голова Держпродспоживслужби.
Така програма повинна включати стимули для виробників якісного зерна, борошна, селекціонерів та увагу держави до цього питання, доступ українських хлібопекарів та мукомолів до дешевих кредитів, посилення контролю за якістю води, зерна, добавок та інших інгредієнтів, які використовуються при виробництві хліба, а також боротьбу із тіньовим ринком та контрабандою борошна.
Нагадаємо, борошномели та хлібопекарі відкликали свої підписи під Меморандумом щодо експорту зерна.