Нові гібриди цибулі випробовують на фермерській ділянці
Серйозні фермери нові сорти та гібриди цибулі випробовують на експерементальній ділянці в умовах свого господарства, щоб переконатися, що вони підходять, розповів представник з розвитку овочевих культур компанії «Байєр», кандидат біологічних наук Віктор Васін.
Про це повідомляє журнал «Плантатор».
«У кожного серйозного фермера завжди є ділянка, де він випробовує нові сорти та гібриди від різних компаній, – сказав Віктор Васін. – Це правильна позиція, оскільки з кожним роком умови вирощування та реалізації все менше піддаються прогнозам: з’являються нові види захворювань або більш агресивні штами хвороб, коливається температурний режим, інакше поводяться шкідливі комахи, змінюються вимоги ринків. Гібрид, який показав високі результати в одному регіоні, може інакше проявити себе в іншому».
На думку спеціаліста, хороший варіант — проводити власні випробування і мати у виробничих посівах кілька товарних гібридів.
«Звісно, краще звернутися до спеціалістів насіннєвих компаній із проханням порекомендувати той чи інший гібрид для певного сегмента», – уточнив він.
Читайте також: Виробники цибулі мають готуватися до зустрічі з трипсами