Овочі-Ягоди-Сад

Виробники цибулі мають готуватися до зустрічі з трипсами

Виробники цибулі мають готуватися до зустрічі з трипсами

Хоча прохолодна зима та весна стали стримувальними факторами для трипсів, спрогнозувати активність популяції протягом сезону неможливо. Тож фермери повинні бути у всеозброєнні.

Про це повідомляє журнал “Плантатор»

«Зима 2020–2021 років у більшості регіонів України супроводжувалася щонайменше тижневим морозним періодом (на рівні -8….-10 °С), – зазначає видання. – Відповідно, всі шкідники, включаючи трипсів, перезимували гірше. Затяжна прохолодна весна теж стала для них стримувальним фактором. Однак спрогнозувати активність популяції протягом сезону неможливо. Тож фермери, які не відмовилися від вирощування цибулі попри минулорічні цінові негаразди, мають ретельно готуватися до зустрічі з трипсами на полях» 

Додається, що доки науковцями не виведені гібриди, стійкі до цих шкідників, покладатися можна лише на сівозміну, агротехніку й надійні препарати.

«Їх чергування, застосування в правильний час і в потрібних дозах  дозволить отримати оптимальний урожай за оптимальної собівартості», – підсумовує видання. 

Читайте також: Розвиток шкідників цибулі залежить від погодних умов і агротехніки її вирощування