Капуста засвоює поживні речовині після картоплі
Фермер Олег Поліщук із села Посягва на Рівненщині вирощує тепличні огірки та польові овочі. Капусту садить після добре удобреної органікою картоплі, тож білоголова завоює поживні речовини після бульби.
Про це повідомляє журнал «Плантатор».
«Під бульби даємо 100 тонн гною на гектар, а капуста використовує ті поживні речовини, які не засвоїла картопля, – розповів Олег Поліщук. – Після копання картоплі проводимо культивації, щоб знищити бур’яни, гербіциди не застосовуємо. Зачищаємо, рівняємо. І так поле зимує. Рано навесні закриваємо вологу, дискуємо, а наприкінці травня висаджуємо розсаду капусти».
Поліщуки вирощують гібрид капусти Агресор F1.
«Це капуста універсального призначення, має потужний восковий наліт і стійка до трипсів, – пояснив фермер. – І родить добре, як мінімум 100 т/га. Гібрид Центуріон F1 смачніший за гібрид Агресор F1 для квашення, не має гіркоти. Але він більше уражується хворобами й шкідниками. На гібриді Агресор F1 ми застосовуємо хімічні препарати для захисту, але в мінімальних дозах і лише доти, поки капуста не сформує головку. Від шкідників непогано справляється той самий Актоверм від «БТУ-Центр». Капусту фермер поливав лише одного року, коли кілька місяців не було дощів.
«Тоді була засуха, і земля пересохла. Довелося придбати бензинову електростанцію, брати насоси і поливати. Трохи затратно було, але що поробиш: кілька місяців не було дощу», – зауважив овочівник.
Читайте також: Королі капусти