ЕКОСТЕРН® підвищує інтенсивність деструкції рослинних решток
Усі деструктори БТУ-ЦЕНТР, які входять до нової лінійки – ЕКОСТЕРН® Класичний, ЕКОСТЕРН® Бактеріальний, ЕКОСТЕРН® Триходерма, ЕКОСТЕРН® Лайт, ЕКОСТЕРН® Ноутілл – пригнічують ріст і розвиток патогенних грибів, а також діють на найпоширеніших збудників хвороб у рослин.
Про лінійку деструкторів для точного землеробства йдеться у статті AgroTimes.
Як розповідає видання, в Інституті прикладної біотехнології БТУЦЕНТР 2020 року провели модельні й лабораторні дослідження різних марок ЕКОСТЕРН®.
Інтенсивність деструкції визначали з використанням соломи пшениці й дерновопідзолистого ґрунту, який має слабкий рівень кислотності, високу забезпеченість фосфором і калієм, низьку — за азотом. Моделювали внесення 10 т/га соломи в шар ґрунту 0–10 см.
У результаті досліджень науковці виявили, що за 30 днів компостування в посудинах із різними марками ЕКОСТЕРН® деструктувалось 2531 % соломи без додаткового внесення азоту та 3643% з азотом.
Нагадаємо, завдяки внесенню в ґрунт агрономічно корисної мікробіоти у складі деструкторів рослинних решток сільгоспвиробники мають можливість нівелювати порушення рівноваги в екосистемі, спричинені звуженням сівозмін і широким застосуванням агрохімікатів.