За 20 хвилин після зрізування салати потрапляють в холодильник
Для кращого зберігання та товарного вигляду продукції компанія «Севен Філдз Фарм» салати за 20 хвилин після зрізування відправляє в холодильник. Після охолодження їх підрізують та пакують.
Про це повідомляє журнал «Плантатор».
«Зрізуємо розетки вручну. Після зрізування на полі салати складаємо в ящики, потім переміщуємо їх до рефрижератора, де одразу починається охолодження. Салат потрапляє до холодильника не пізніше, ніж через 20 хв після зрізування, – розповів виконавчий директор компанії Роман Пасічник. – Це дозволяє не лише зберегти свіжість і пружність листя, а й максимум поживних речовин. Після того, як температура рослини знизиться до 2 °С, продукція надходить на доробку, де підрізується й пакується. Потім її, вже запаковану, знову закладаємо в холодильник із такою самою температурою, де товар чекає на покупця».
Більшості замовників «Севен Філдз Фарм» розвозить товар власними машинами-рефрижераторами. Деякі постійні клієнти забирають продукцію самі.
«Перше холодильне приміщення ми збудували минулого року, коли стало зрозумілим, що без охолодження серйозний бізнес неможливий, – сказав підприємець. – Другий холодильник запустили цього року, обидва знаходяться в Київській області. У Херсонській області продукцію одразу завантажуємо до авторефрижераторів і перевозимо під Київ. Будувати там логістичний центр із доробкою немає сенсу, бо, по-перше, основні наші клієнти знаходяться під Києвом, а по-друге, на Херсонщині салати виробляємо лише навесні й восени, поза сезоном високих температур».
Нагадаємо, ТОВ «Севен Філдз Фарм» обробляє 40 га землі в Київській і Херсонській областях. До 60% цих площ віддано салатам, 30% відведено під броколі, 10% — під експерименти з нішевими культурами.
Читайте також: Перші салати у полі на півдні збирають у травні