Виробники томатів на переробку орієнтуються на три параметра
Виробники томатів на переробку орієнтуються або на більш ранній врожай, або вищу врожайність, або вищий відсоток сухих речовин.
Про це повідомляє журнал «Плантатор».
Так, наприклад, обсяги вирощування томатів у фермерському господарстві Євгена Маркобока, що в селі Приморське на Херсонщині, багато в чому залежать від наявності контрактних домовленостей. У роки, коли укладених контрактів не було, засаджували томатами близько 10 га. Цього року мають контракт на постачання томатів компанії «Чумак», тому відвели під них 75 га.
Залежно від вмісту сухих речовин у томатах, замовник варіює закупівельну ціну: більший вміст сухих речовин у плодах — більша закупівельна ціна. Також «Чумак» дещо доплачує за ранні томати.
«Підприємство зацікавлене в тому, щоб раніше почати переробку. Тож фермери можуть вирішувати для себе, на що орієнтуватися: на ранню продукцію, потенційно вищу врожайність томатів чи на вищі показники сухих речовин. На вміст сухих речовин можна впливати, корегуючи полив і підживлення. Проте багато що залежить від погоди: температурного режиму, опадів тощо. Ми більше націлені на ранню продукцію», – розповів фермер.
Читайте також: Томати відкритого ґрунту проти шкідників обробляють п’ять разів