Техніка

Навантажувач Weidemann Т5522 прискорює сівбу

Навантажувач Weidemann Т5522 на полі ПСП «Патріот»

У господарстві «Патріот» відзначили універсальність навантажувача Weidemann Т5522, досконалість його конструкції та зручність у користуванні.

Про це розповіли в господарстві «Патріот» (Харківська обл.), пише журнал The Ukrainian Farmer.

Навантажувач оснащено економічним двигуном Perkins потужністю 49 к. с. Стріла має два окремих гідроциліндри підіймання. Під час підіймання/опускання виліт стріли автоматично змінюється таким чином, щоб вантаж був над однією точкою. Ця система називається VLS (Vertical Lift System). Трохи менше ніж за два роки навантажувач напрацював 1413 мотогодин.

«Навантажувач Weidemann у нас працює кожен день. Нині завантажуємо у сівалку мінеральні добрива, тож сівба відбувається без затримок. Механізаторам працювати просто. Крім того, машина завантажує зерно, вивантажує техніку, добрива й інші вантажі. Тобто це і кран, і навантажувач в одній машині. Зерно вантажиться значно швидше, ніж зернометачами або нашим старим фронтальним навантажувачем Т-156К. Також значно менше людей потрібно для виконання різних робіт», – зазначає агроном ПСП «Патріот» Володимир Сіренко.

До стандартної комплектації входили вила і ківш на 1,5 м³. Однак у господарстві вже зрозуміли, що потрібен ківш зі щелепним захватом для завантаження сміття, гілок і дерев, оскільки доводиться обрізати посадки й прибирати території.

Нагадаємо, навантажувач Weidemann Т5522 суттєво зменшує потребу в людській праці.