Суниці садові відкритого ґрунту спрямовували на заморожування
У СТОВ ім. Лесі Українки, що в селі Колодяжне Волинської області три роки вирощували суниці садові у теплицях та відритому ґрунті суниці садові сорту Мармолада. Тепличні ягоди, що достигали раніше, спрямовували на свіжий ринок, а з відкритого ґрунту – на заморожування.
Про це повідомляє журнал «Плантатор».
«Суниці садові в нас сорту Мармелада, під них відведено 3 га. Частково вирощуємо їх у плівкових теплицях без обігріву, частково — у відкритому ґрунті», – розповів агроном господарства Олександр Соломіна.
Тепличні суниці рано починають плодоносити і мають гарну ціну. Тож ми їх реалізують у свіжому вигляді на ринку. Ґрунтові в основному йдуть на заморожування, лише невелику частку продають у свіжому вигляді.
Ягідну продукцію в основному реалізують дистриб’юторським компаніям.
Господарство, що вже має досвід вирощування малини у промислових масштабах, планує закладати новий промисловий малинник.
Читайте також: Є попит навіть на заморожений гарбуз