Техніка

Сівалку EFECTA CE12000 вже випробували на Харківщині за складних умов

Широкозахватна сівалка EFECTA CE12000

На початку квітня в Україну приїхала новинка 2021 року від BEDNAR – широкозахватна сівалка EFECTA CE12000 (робоча ширина 12 м). Четвертого травня вона вперше висіяла сою, а пізніше – просо на базі агрохолдингу «AGROMINO» (Харківська область). 23 травня вже отримали сходи та оцінили якість роботи сівалки.

Про це повідомляє прес-служба BEDNAR.

Одночасно з EFECTA CE12000 сою сіяли й інші сівалки. Технічне завдання від агронома було наступне:

  • Глибина висіву – 4 см;
  • Міжряддя – 12,5 см і 25 см;
  • Норма висіву насіння – 130 кг;
  • Норма внесення добрив (карбамід) –  150 кг.

Попередньо на досить рельєфному полі проводили дисковку. Сівалку агрегатували із тракторами потужністю від 335 к. с. Продуктивність її становила 15,5-19 га/год.

EFECTA CE12000

«Із завданням впоралися всі сівалки по-різному. Для подальшого висіву зернових залишилась працювати сівалка EFECTA, і після тижневих затяжних дощів ми знову вийшли в поле, і ще висіяли 125 га сої. Працювали й після дощу та по великій масі пожнивних решток кукурудзи, з чим впорались на відмінно», – йдеться в публікації.

Згодом відсіяли 500 га проса. Фон – залишки закультивованого ріпаку, який погано «перезимував». Норма висіву складала 37 кг/га, норма внесення добрив – 120 і 130 кг, глибина висіву – 2 см.

Фото сходів на 23 травня

Загальна площа, яку засіяла цїєї весни EFECTA склала близько 700 га. Зауважують, що сівалка зіштовхнулась з випробуваннями погодою, польовими умовами, різноманітністю культур.

Механізатор «AGROMINO» –  Констянтин Сергійович Бурахович, що весь цей час працював з агрегатом, підсумовує: «Сівалка хороша – проста в управлінні, швидко калібрується, маневрена, якісно сіє. Досить швидко розібрався в її налаштуваннях, все інтуїтивно зрозуміло».

EFECTA CE12000

Нагадаємо, штригельна борона BEDNAR STRIEGEL-PRO найраніше виходить у поле. Раніше повідомлялося, BEDNAR розширює асортимент зернових сівалок в Україні.