«Бестер» займається дослідженнями у сфері рибництва
Компанія «Бестер» (Київська область) вивчає вплив наноферонів на динаміку росту гідробіонтів, на захист їх від гіпоксії.
Про це AgroTimes розповів директор і співвласник компанії «Бестер» Юрій Яременко.
«Тема зовсім нова, її ще ніхто не досліджував, – зауважив він. – Це при тому, що наука в державі практично не фінансується, в тому числі й у сфері рибництва. Ми уклали контракт (безкоштовний) із НУБіП, на базі нашого підприємства готуються дві дисертації та чотири магістерські роботи».
За словами Юрія Яременка, на їхньому виробництві займаються селекцією, вивчають вплив гуматів на ріст гідробіонтів, виведення важких металів за допомогою гуматів, вплив пробіотиків – таких, як Інпробіо та Субалін.
Довідка
«Бестер» займається вирощуванням осетрів і виробляє чорну ікру. Ікра також постачається на експорт.