Виробники пояснили, чому у білої спаржі рожеві кінчики
У компанії «Агро-фокус», яка є лідером виробництва спаржі в Україні, й продає спаржу під торговою маркою «GourmeT з Любимівки» пояснили, що верхівки стебел білої спаржі трохи рожеві або пурпурні стають, якщо спаржу одразу не охолодити. Адже починається процес фотосинтезу і першою виробляється речовина рутин, відповідальна за такий відтінок.
Про це повідомляється на сторінці «GourmeT з Любимівки» у Фейсбук.
«Якщо аспарагус після зрізу вчасно не охолодити та не сховати у темне місце, відразу починається активний процес фотосинтезу. Рожевий відтінок з’являється першим, це показує високий рівень рутина в продукті. А рутин, до речі, — це потужний антиоксидант, котрий захищає наше серце і сприятливо впливає на судинну систему нашого організму», – йдеться у дописі.
Виробники підкреслюють, що рожевий відтінок — це нормально, це не ознака гіршого продукту. Якщо в Німеччині віддають перевагу ідеально білій спаржі, то у Франції – гурмани цінують легкий рожевий відтінок: на їх думку, такі шапараги мають солодкуватий горіховий смак.
Читайте також: За 5 років ринок спаржі в Україні виріс уп’ятеро