Овочі-Ягоди-Сад

Чорнозем у томатних теплицях удобрюють органікою та міндобривами

Чорнозем у томатних теплицях удобрюють органікою та міндобривами

Овочівник Андрій Пустовар у плівкових теплицях в селі  Покровське на Дніпропетровщин отримує 8-8.5 кг томатів з куща або 29-31 кг/м2. Не останню роль у врожайності грає органо-меніеральне живлення.

Про це повідомляє журнал «Плантатор».

«Зазвичай розсада в стаканчиках не потребує підживлення, оскільки використовуються готові субстрати, вже заряджені всіма поживними речовинами, – йдеться у публікації. – Та коли рослини довго, як цього року, чекають на висаджування в ґрунт, то встигають все витратити. Тоді доречними стають позакореневі добрива на кшталт Плантафолу. Від несприятливих умов захищає антистресант і стимулятор росту Мегафол, який застосовують по листу, від кореневих гнилей – Превікур, який вносять разом із поливом (15 мл на 10 літрів води) та інші агротехнічні прийоми». 

Хоча й земля у Андрія Пустовара родюча – чорнозем. Але він все одно кожні два-три роки восени перед оранкою вносить добре перепрілий гній від великої рогатої худоби. 

«Крім того, упродовж всього вегетаційного періоду рослини отримують NPK у різному співвідношенні залежно від віку. Із них готують бакові суміші, що подаються через фертигаційну систему. При цьому не забувають про важливі для томатів мікроелементи», – зазначається у статті.

Читайте також: На V-подібних шпалерах отримують до 31 кг томатів з квадратного метра