В Україні зі свинини без антибіотиків виробляють прошуто
Бізнес вирощування свиней без антибіотиків ТОВ «Агро Плюс 2006» прибутковий, хоч і доводиться боротися з теперішніми низькими цінами на м’ясо.
Про це в інтерв’ю журналу The Ukrainian Farmer зазначив партнер-керівник «Агро Плюс 2006» Томас Бруннер.
«Я не приховую свою мету – продавати м’ясо не дешеве, а якісне, а отже, дорожче. Бо дешеве м’ясо часто шкідливе, і в результаті його споживання обходиться дорожче», – наголосив він.
За словами Томаса Бруннера, поки що йому не вдається стабільно отримувати ціну на 30% вищу, але часто відбувається саме так.
«Я своє м’ясо дорожче продаю, – підкреслив він. – Окрім того, ми робимо прошуто – дуже якісне, за оцінками знавців. І саме вирощування свиней без антибіотиків напряму впливає на якість м’яса. Поки що це невеликі обсяги, але я бачу в цьому перспективу».
Продукцією українського господарства вже зацікавилися японці, швейцарці, німці, австрійці. «Мені поки що важко цим займатися через африканську чуму свиней, що періодично з’являється в Україні, адже ринки Японії, Південної Кореї дуже чутливі до цієї теми», – пояснив Томас Бруннер.
Як повідомлялося, лише 2% свиней в «Агро Плюс 2006» отримували антибіотики для лікування.
Довідка
«Агро Плюс 2006» (Черкаська область) з 2011 року практикує вирощування свиней без антибіотиків за власною «Системою Тимошівка».