Овочі-Ягоди-Сад

Місцеві сорти винограду стійкіші, вони як діти – виросли тут, – Плачков

Місцеві сорти винограду стійкіші, вони як діти – виросли тут, – Плачков

Місцеві сорти винограду стійкіші до хвороб, до хіміко-біологічного складу нашого ґрунту, до кліматичних умов, – вважає ексміністр енергетики, та ексголова Одеської облдержадміністрації, а тепер відомий винороб Іван Плачков.

Про це він розповів у інтерв’ю журналу «Садівництво по-українськи».

На думку Івана Плачкова, ідея робити чисто національний продукт виправдовує себе з комерційного боку.

«А як ви думаєте, вино «Колоніста» виправдовує себе?, – сказав винороб. – Ми і в Канаду його експортуємо, і в Польщу, наші вина можна купити навіть у кількох ресторанах Бордо, Лондона. Тому виправдовує».

До того ж, на думку Івана Плачкова, місцеві сорти винограду стійкіші до хвороб, до хіміко-біологічного складу нашого ґрунту, до кліматичних умов.

«Вони, як діти — виросли тут. Хоча, можливо, у французької селекції, нових імпортних прищеп і підщеп є переваги, але для нас українські саджанці, особливо ті, що виросли в регіоні, де розташовані наші виноградники, стійкіші», – сказав він.
Ураховуючи що «Колоніст» робить українське вино,він використовує саджанці вітчизняних розплідників.

«Для того саду, який у нас уже є, ми купували  їх у господарств «Придунайський», «Агрофірма радгосп Білозерський». А тепер нам готує саджанці розплідник ТОВ «Виноград», яким керує Андрій Гайдай. Ми не купували саджанці югославські, французькі, німецькі й інші. Адже робимо українське вино, тому спочатку вирішили купувати й українські саджанці, щоб показати потенціал наших підприємств і нашого посадкового матеріалу. Словом, щоб усе було українським», – підкреслив Іван Плачков.

Читайте також: Продаж землі дасть поштовх виноградарству і виноробству, – Іван Плачков