Тепле літо, технології та сорти дозволяють вирощувати диню в Бельгії
У Бельгії, завдяки теплим останнім рокам, новим знанням та методам вирощування, асортименту сортів, з’явився потенціал для вирощування баштанних культур.
Про це повідомляє FreshPlaza.
«Вирощування динь у Фландрії – не новина. Наприкінці минулого століття фермери досить успішно вирощували дині в теплицях. Потім із Південної Європи почали надходити солодші, дешевші дині. Отже, бельгійські дині були поза конкуренцією, і широкомасштабне вирощування зникло. Однак останніми роками спостерігаються зрушення в галузі баштанництва. Спекотне, сухе літо та відроджені сорти дають можливість оживити цю культуру», – розповів Сандер Фліраккерс з Дослідної станції з виробництва овочів.
За три роки досліджень науковці довели, що можна вирощувати дині як у відкритому ґрунті, так і в тунелях в умовах Бельгії.
Випробування з кавунами були менш успішними – культура виявилася більш чутливою до хвороб.
«Ці нові культури сьогодні привертають багато уваги. Але вирощування залишається ризикованим. У нас було кілька чудових літ. Однак це не означає, що кожне літо буде таким», – каже Фліраккерс.
Місцевий кооператив BelOrta продовжить вирощувати дині. Близькість до ринку збуту дає йому переваги у доставці та транспортуванні. Тож місцеві дині можуть продаватися повністю стиглими, на відміну від продукції з півдня Європи, які зривають недостиглими для тривалого транспортування.
Читайте також: Розсаду ранніх динь висаджують в поле у квітні